I samband med en fest eller ett större event är det vanligt att bjuda på någon form av mat. Det behöver inte handla om ett bröllop, även om det mycket väl kan göra det, utan det kan handla om en större födelsedag, en studentskiva eller varför inte en babyshower. Mat har alltid varit ett sätt att ena och föra människor samman och om man är värd för ett event vill man också att det ska föra samman människor för att det är gott, inte att de enas om att maten inte var bra.

Att laga mat inför en större tillställning kan vara svårt. Det är säkerligen människor med många olika smaker på plats och då kan en buffé vara ett bra alternativ. Du kanske har svårt att hinna med matlagningen på egen hand vilket inte är så konstigt om du har mycket annat som ska fixas. Ett smart sätt att lösa detta på är därför att anlita en cateringfirma.

Vad gör en cateringfirma?

Enkelt förklarat kan man säga att en cateringfirma är ett företag som tillagar och levererar mat till små och stora sällskap. Du kan använda dig av catering oavsett om det är 10 eller 250 person som ska äta. I Sverige finns det många olika företag att välja mellan och vissa har valt en speciell nisch. Det kan t.ex. handla om mat från medelhavet, mat från Amerika eller klassisk svensk husmanskost. Vissa cateringfirmor fokuserar inte på varmrätter alls, utan erbjuder istället catering av bakelser, kondisbitar och tårtor.

Vad kostar catering?

Hur mycket catering kommer att kosta är omöjligt att säga. Här är det valet av mat och antalet personer som kommer att avgöra priset. Alla cateringfirmor har olika kostnader och i de flesta fall brukar bufféer vara billigare alternativ än trerättersmenyer. Du kan gå in på företagets hemsida och titta på vilken typ av mat som erbjuds och prissättningarna på den. Det är inte ovanligt att cateringfirmor också kan bistå med dryck, serveringspersonal, dukning och porslin. Vill man använda sig av någon ytterligare tjänst än bara mat och leverans kommer kostnaden naturligtvis att bli högre.

Vi rekommenderar att du beställer in offert från flera cateringföretag för att därefter jämföra vilken du tycker är bäst. Glöm inte att läsa igenom alla villkor som medföljer!