Har du fått äran att anordna ett barnkalas? Att fixa barnkalas är bland de roligaste fester att dekorera och planera inför. Att vara värd och hålla koll på tio busungar är kanske inte lika spännande men något som man som förälder ändå får ta. Det är ju trots allt ändå inte någon längre stund som ett barnkalas håller på.

Under 90-talet bestod barnkalas av fika. Det fanns några havreflarn på bordet, alldeles för söt saft och en tårta dekorerad med smarties eller andra godisbitar. Idag ser kalasen helt annorlunda ut och många föräldrar går ”all in” för att skapa den perfekta dagen. Det är naturligtvis inte fel med varken det ena eller det andra, men det har blivit en tydlig trend att bjuda på mat i samband med kalaset.

Bästa maten till barnkalaset

Barn kan vara riktigt kräsna varelser och ska du fixa mat till barnkalaset är det viktigt att du har detta i åtanke. Här är det inga pilgrimsmusslor eller kräftklor som ska upp på tallriken utan det är viktigt att hålla det enkelt. Nedan hittar du några riktigt bra förslag på mat som passar till barnkalas och som majoriteten av alla barn tycker om. Har du allergiker, vegetarianer eller barn med en viss kosthållning finns det bra alternativ i matbutikerna.

  • Korv med bröd – En klassiker som aldrig går ur tiden. Här finns både vanliga korvar, kycklingkorvar, sojakorvar och bröd utan laktos eller gluten.
  • Hamburgare med bröd – Enkelt att tillaga och mycket gott. Låt gärna barnen få lägga på sina tillbehör på egen hand, t.ex. tomat, gurka, sallad och ketchup.
  • Köttbullsspett – Allt blir roligare att äta om det sitter på en pinne, så är det bara. Stek upp köttbullar och trä på ett spett. varva gärna med gurka eller annan rolig grönsak.