Under sommaren är picknick nästan ett måste, men ett härligt sådant. Det är ofta förknippat med fika eller andra sötsaker, men det går utmärkt att äta middag under picknicken. Hur enkelt eller avancerat ni väljer att göra det, är såklart helt upp till er. Men för den som vill ha god och enkel picknickmat, så följer här några tips.

Det absolut enklaste och godaste tipset är att beställa goda pizzor från en pizzeria i Halmstad och dela pizzorna, så får var och en ta det som tilltalar dem under picknicken. Pizza är bra picknickmat eftersom ni kan äta den utan bestick och på så sätt slipper en del packning.

Ta med pizza på picknick

Om ni har turen att bo nära en pizzeria i Halmstad, är det bara att packa allt ni behöver till picknicken och sedan hämta pizzan på vägen. Det kan vara kul att prova olika pizzor med olika bottnar, om ni är några fler på picknick. Tänk på att det kan finnas personer i sällskapet som har allergier, glutenintolerans eller som har annan specialkost som exempelvis vegansk kost. Sådana pizzor kan ni också få tag på, så det gäller bara att se över alternativen. Vill ni ha något hemmagjort också, kan ni göra en god sallad att ta med som tillbehör. Tänk dock på att ni då kan behöva packa ner både tallrikar och bestick, så vill ni göra det enkelt kanske det räcker med den goda pizzan.

Annan enkel mat att ta med

Om ni är ute efter hemlagad mat kan minipajer vara ett bra förslag. De är också enkla att ta med och äta med händerna. De går även att variera med olika fyllningar, och det finns goda recept på minipajer som går utmärkt att frysa in. På så sätt behöver ni inte planera picknicken till punkt och pricka utan kan spontant och enkelt bege er en vacker sommardag. Populära minipajer är bland annat fyllning med grönkål, skinka eller med tacosmak.

Tips på vad ni kan packa ned

Det är dock inte bara maten som ska packas ned, och än en gång är det upp till er hur mycket packning ni vill släpa med er. Men några smidiga saker att ha med till picknicken är:

  • Picknickfilt.
  • Toalettpapper/rengöringsservetter.
  • Tåliga glas.
  • Solkräm.
  • Påse till skräp.

Om ni är några i sällskapet som har svårt att sitta bekvämt på en filt, så kan det vara värt att ta med smidiga stolar och ett bord. Låt inte krämpor förstöra den mysiga picknicken, det finns smidiga hopfällbara möbler ni kanske enkelt kan ta med er.