Du är långt ifrån den enda som känner att magen kurrar långt innan lunch eller middag. För att du ska kunna fortsätta arbetsdagen eller koncentrera dig på ditt skolarbete är det bra om du äter något för att tillfälligt mätta magen.

Men att komma på vad man ska äta som mellanmål kan vara svårt. Därför får du i det här inlägget några förslag på mättande och nyttiga mellanmål.

Frukt och grönt

Du är säkert redan medveten om det, men frukt är nyttigt. För att inte nämna gott och mättande. Därför ska du beställa fruktkorgar så det finns tillgängligt på jobbet eller därhemma. Då får du frukten levererad till dig eller arbetsplatsen och du behöver själv inte tänka på att handla frukt, vilket många annars glömmer bort att göra. Det finns fruktkorgar i olika storlekar och olika innehåll så du kan hitta det som passar dig.

Med frukt kan du mätta din hungriga mage samtidigt som du får i dig massor av viktiga vitaminer, mineraler och näringsämnen som du behöver för att må bra. Den bästa frukten att äta om du är hungrig är banan eftersom den mättar bra. Men det finns även andra typer av frukt som du kan äta som mellanmål, till exempel äpple, apelsin, päron eller kiwi.

Förutom att du kan äta frukten som den är kan du också ta tillvara på den genom att exempelvis göra en god fruktsallad. Du kan även blanda frukten i en mixer och göra en smoothie som både släcker törsten och mättar magen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *