Att ta hjälp av en cateringfirma och beställa färdiglagad mat är idag väldigt vanligt. Orsakerna till varför man väljer att anlita en firma som levererar färdiglagad mat istället för att laga maten själv är många. En cateringfirma är professionell på matlagning och har utbildade kockar. De vet vad som krävs för att maten ska kunna hållas fräsch och god länge samt kan leverera den direkt till dörren. Catering har underlättat för otroligt många människor genom åren men innan du anlitar en firma finns det några saker som du bör ha i åtanke. Här listar vi vad du bör tänka på.

  • Be om offert – Innan du väljer cateringfirma bör du be om offert från flera olika alternativ. På så sätt kan du jämföra innehåll, service och pris på ett mycket lättare sätt. Kom ihåg att försöka vara så tydlig i din offertförfrågan som möjligt.
  • Välj cateringfirma – När du har valt en offert är det dags att kontakta cateringfirman. Försök att vara ute i god tid om du inte kan vara flexibel med leveransdatumet. Tillsammans pratar ni mer om din beställning och du kan även informera om det finns några specifika allergier eller liknande problem som de behöver anpassa sig efter.
  • Tillval – Många cateringfirmor erbjuder olika tillval till en matbeställning. Det kan t.ex. handla om att du kan anlita serveringspersonal, hyra porslin, glas och bestick eller hyra in dukar och dekorationer.
  • Betalning – Huruvida du ska betala i förskott eller inte är upp till varje cateringfirma att bestämma. Det vanligaste är dock att man får en faktura i efterhand. Du bör vara försiktig med de företag som vill att du ska betala innan du ens har fått maten levererad.