Har man aldrig beställt catering tidigare och inte har någon insyn i cateringvärlden kan det vara lätt att tro att alla cateringfirmor erbjuder samma typ av mat och fungerar på samma sätt. Så är dock inte fallet. Visst finns det många cateringfirmor som erbjuder liknande maträtter eller uppläggning vid beställning men det betyder inte att alla gör samma sak.

När du ska beställa catering kommer du att hitta mängder med olika alternativ. Det finns till exempel catering där mackor och kallskänka står i fokus, men det finns också catering för enbart varmrätter eller catering för tårtor och sötsaker. Vad sägs om ett helt buffébord av kondisbitar och bakelser?

Att vara nischat är ett sätt för cateringfirmor att sticka ut från mängden. Vill du ha mat från Medelhavet, USA eller Grekland? Nischade cateringfirmor är ofta experter inom området och har valt att specialisera cateringfirman på detta för att kunna leverera så högklassig mat som möjligt. Sen finns det även firmor som är lite ”allt i allo”, vilket betyder att de kan tillaga maten efter kundens önskemål och behov. De köper således in de råvaror som behövs för att slutföra beställningen.