Frukost är det första målet mat som du äter på dagen, det som bryter nattfastan. Det är många som älskar att äta frukost. Det är dock inte sällan så att frukosten är samma vecka ut och vecka in. Av slentrian blir frukosten alltid samma medan du inte skulle äta samma middag en hel vecka. Du kan faktiskt variera din frukost utan att behöva anstränga dig nämnvärt. Att äta knäckebröd med olika pålägg är ett enkelt sätt att variera din frukost på. Ett tips är att testa sesamknäcke som är ett tunt kallbakat knäckebröd som är bakat på fullkornsråg. Sesamknäcke har en rund nötig smak som gifter sig väldigt bra med flera olika sorters pålägg.

Variera pålägget på mackorna

Mackor är överlag väldigt bra att äta för att få variation och samtidigt få i dig massor med nyttigheter. Bröd har generellt ett dåligt rykte men mackor av olika slag är faktiskt fantastiska ur näringssynpunkt. Såklart beror mycket på vad du väljer för slags bröd. Sedan är pålägget avgörande för om du äter en näringsrik måltid eller ej. Det går att variera en macka i oändlighet och det är endast tycke och smak som sätter gränserna. Om du gillar mackor på morgonen är knäckebröd ett bra alternativ.

Förbered frukosten dagen innan

Om du gillar att äta frukost men har svårt att hinna tillaga en god frukost finns det några bra knep. Smoothies är ett nyttigt och bra alternativ till frukostmat. En smoothie kan du förbereda genom att ha färdiga fruktpåsar i frysen. Om du är i tidsnöd är en smoothie perfekt att ta med dig i farten. Ägg och avokado är väldigt bra livsmedel och perfekt att börja dagen med. Lägg ägg och avokado på en knäckemacka och ät tillsammans med kaffe och te. Chiapudding är en annan frukost som du gör dagen innan och som du kan äta direkt efter att du har stigit upp. Den kan du också ta med dig i en burk och äta på vägen till jobbet om du prioriterar att sova lite längre. Ett annat alternativ är gröt som går att variera mycket. Oavsett vad du gillar är det bra att se till att få i dig bra mat som ger kroppen näring.